keskiviikko 17. syyskuuta 2008

Hetta-Pallas -reitillä kesällä 2007

Viimeisimmän matkan teimme - tällä kertaa perheen naisten voimin - Enontekiölle. Hetta-Pallas -vaellusreitin pituus on 55 km, ja tarkemman reittikuvauksen näet täältä: http://www.luontoon.fi/page.asp?Section=4068&Item=5421 Reitti sopii mainiosti aloittelevalle vaeltajalle, sillä se on hyvin merkitty ja kohtuullisen helppokulkuinen. Tästä reitistä on tullutkin viimevuosina erittäin suosittu, ja mm. autio- /varaustupia on rakennettu lisää ja jo olemassa olevia korjailtu. Matka oli kaiken kaikkiaan todella mukava ja sopivan raskas. Päivittäinen kävelymatka oli sopiva, ja aikaa riitti iltaisin palautumiseen. Pidimme myös yhden huilipäivän (edellisvuodesta viisastuneina :) Hannukuru -nimisessä taukopaikassa, mistä löytyi jopa hyvän kokoinen sauna järven rannalta. Ainoa miinus matkassamme oli se, että vaeltajia oli liikaakin ajankohdasta ja suosiosta johtuen, ja mm. yöpaikoista meinasi joissain paikoissa tulla pulaa.

Kuva ensimmäiseltä yöpymispaikalta Sioskurusta. Sillan alla virtaavassa jääkylmässä purossa piti peseytyä päivän patikoinnin jälkeen. Hrrrrr!

Hannukurussa törmäsimme opettajaan, joka oli luokkansa kanssa lähtenyt vaeltamaan ja viettämään leirikoulua. Hän pyysi meitä pitämään oppilaille leirikasteen. Meidän piti sonnustautua hurjan pelottaviksi (!?) lapinnoidiksi. Katja-sisko vas. ja minä oik.

Aika kivikkoista oli taival väillä...

1 kommentti:

Kati kirjoitti...

pelottavia kuvia. ;-) tehtävä ok